Dildo 24
Allt om sexleksaker
bild dildos

Dildos & Dongar

En fallosformad stav som efterliknar mannens yttre könsorgan. Kan inneha en symbolisk eller religiös innebörd, men används oftast som sexleksak.

Fakta om Dildos & Dongar

En traditionell dildo är formad som en fallos (penis). Vissa modeller kan därför både se och kännas mycket realistiska. Samtidigt finns det dildos som inte alls liknar en vanlig penis, utan som har fantasifulla färger och former. Dildos finns i alla storlekar, skepnader, former, färger och material Vad alla dildos har gemensamt är att de konstruerats för att penetrera. Precis som när det kommer till det manliga könsorganet så finns det många slanguttryck och smeknamn för dildo. Några exempel är penisattrapper, donger, fejksnoppar, löspenis, eller gummikukar.

Bra att veta om dildos

Om man är sugen på att införskaffa sig en dildo så finns det ganska mycket att tänka på. Det är inte så att det finns några måsten eller krav på hur en dildo bör se ut eller användas, utan det är helt upp till var och en att avgöra. Däremot kan det vara svårt att veta vad man själv gillar. Män undrar alltid om storleken har betydelse. Storleken har så klart betydelse, men det är inte alltid som störst är bäst. Det finns bisarrt stora dildos och de är ofta designade av män som tror att kvinnor alltid vill ha något rejält. Längden på en dildo är egentligen ganska oväsentlig. Även om en dildo är mycket lång så behöver man inte föra in hela. Då är istället tjockleken mer intressant att titta på. En för tunn dildo kanske inte ger tillräckligt med stimulans, samtidigt som en för tjock dildo kan vara smärtsam och obehaglig att använda. Förutom storleken så finns det lite olika typer av dildos. Här är några exempel.

Realistiska dildos

En realistisk dildo kan se mycket verklighetstrogen ut. Faktum är att många realistiska dildos till och med är formade efter avgjutningar gjorda från en riktig penis. Ofta är det porrstjärnor som har fått stå modell för dessa avgjutningar och de brukar därför vara ganska stora. Ibland har den realistiska dildon även en pung och ådror. Andra modeller är helt enkelt gjorda för att kännas så äkta som möjligt och är inte avgjutna efter någon särskild penis.

G-punkt Dildos

Det finns dildos som formats för att stimulera g-punkten. Man känner igen dem på att de är böjda upptill. Eftersom g-punkten bara sitter några centimeter in i slidan så brukar den här typen av dildos även vara ganska korta. Eftersom många kvinnor behöver ett ganska hårt tryck mot g-punkten för att bli rätt stimulerade, så är den här typen av dildos ofta lite hårdare än andra varianter. Är dildon för mjuk och flexibel så böjer sig toppen och då är det svårt att stimulera g-punkten.

Dubbel-dildos

Ett vanligare namn för den här varianten brukar vara dubbeldongar. De brukar vara mycket långa och är avsedda att användas av lesbiska par. Det finns inget fram och bak på den här varianten och syftet är att två kvinnor ska kunna föra in varsin ände för att sedan stöta mot varandra.

Anala dildos

Det finns dildos som är särskilt avsedda för analt bruk. De är ofta något smalare än vanliga dildos och är gjorda i material med len och slät yta som ger så liten friktion som möjligt. Den något mindre storleken och den släta ytan underlättar införandet av dildon. En sista sak som kan vara värt att tänka på är att en dildo bör vara någorlunda mjuk och flexibel. Samtidigt bör dildon inte vara sladdrig. Silikon, latex och jelly är material som lämpar sig bra för dildos.