Dildo 24
Allt om sexleksaker
bild massagestavar

Massagestavar

En stavformad sexleksak som används för att massera kvinnans eller mannens erogena zoner. Ofta, men inte alltid, är massagestaven försedd med en vibrator.

Fakta om Massagestavar

Massagestavar behöver egentligen inte nödvändigtvis vara sexleksaker. Många massageapparater används för att massera ömmande och spända muskler. Gränsen mellan vad som kan anses vara en massagestav för sexuell tillfredställelse och vad som kan anses vara en massageapparat för ömma muskler är flytande. Precis som en eltandborste även kan fungera som en vibrator, så kan massageapparater ofta fungera som sexleksaker. När vi talar om massagestavar på den här webbsidan, så är det naturligtvis i egenskap av sexleksaker. Vill ni ha tips om behandlingar för era ömmande fötter och axlar så får ni leta er vidare till någon annan webbsida.

En massagestav är som namnet antyder alltid stavformad. Ibland är de naturtroget utformade som en penis. Det finns även varianter med en krökt topp, som är avsedd att massera g-punkten med. En massagestav har ofta en inbyggd vibrator, men kan även vara försedd med roterande kulor i skaftet. De lite mer avancerade varianterna både snurrar, roterar och vibrerar. Syftet är naturligtvis att ge en så stimulerande och exalterande massage som bara möjligt.

Bra att veta om Massagestavar

Egentligen är en massagestav alltid en vibrator eller en dildo. Ofta är varianterna med vibrator mer populära. De flesta av kvinnans erogena zoner som är känsliga för massage är även känsliga för vibrationer. En stav som både masserar och vibrerar kan därför upplevas som mycket angenäm. Även men kan använda massagestavar, men då alltid analt. Beroende på användningsområde så finns det lite olika typer av massagestavar.

Hårda massagestavar

De hårda massagestvarna är idag inte så vanliga. Förr var massagestavar ofta gjorda i elfenben, trä, guld eller silver. Numera finns det betydligt bättre och billigare material. Det finns hårda plaststavar att köpa, men de är inte att rekommendera.

Mjuka massagestavar

De här stavarna brukar vara en favorit. De får inte vara så mjuka att de blir sladdriga, men en mjuk massagestav har fördelen att man kan ta i med lite "hårdare tag" utan att det blir smärtsamt. Precis som den "äkta varan" så vill man ha staven lagom hård samtidigt som den är lite mjuk.

Stavar för G-punkten

För att komma åt att stimulera g-punkten (som sitter några centimeter in i slidan mot magen) bör man välja en böjd stav. Har du inte hittat din g-punkt så är en böjd massagestav ett utmärkt verktyg. Det kan ta lite tid att hitta g-punkten, men det är värt besväret!

Massagestavar för prostatan

Som tidigare nämnt så är det inte bara kvinnor som har användning för en massagestav. Mäns prostata är mycket känslig för beröring och massage. Den sitter en bit in i anus och man behöver därför ett finger eller ett stavformat föremål för att massera den. Massagestavar för prostatan brukar vara lätt böjda, lite smalare och har ofta en bred bas.