Dildo 24
Allt om sexleksaker
bild penisringar

Penisringar

En elastisk ring som fästs kring mannens penis i syfte att bibehålla erektionen, eller för att stimulera kvinnans klitoris under samlag.

Fakta om penisringar

En penisring är ofta tillverkad av gummi eller läder. Penisringar är inte något nytt påfund, utan har använts av män med lättare erektionsproblem i många hundra år. Ursprungligen användes ringen för att hjälpa män med erektionsproblem att bibehålla erektionen. Idag finns det även penisringar som är avsedda att stimulera kvinnans klitoris under samlag. Även om penisring är ett samlingsnamn för samtliga typer av ringar, så skiljer vi på så kallade erektionsringar och vibrerande penisringar.

Erektionsring

En erektionsring är ett sexhjälpmedel och inte en sexleksak. Ringen ansätts kring penisroten när mannen uppnått erektion. Erektionsringen förhindrar att blodet lämnar penis och att penis slaknar. På så vis kan mannen förlänga erektionen. En erektionsring kommer alltså enbart till användning om mannen kan uppbringa en erektion från första början. Är mannen helt impotent så har han heller inte någon användning för en erektionsring. Många män som har svårt att uppnå och bibehålla en erektion brukar kombinera användandet av en penispump (för att uppnå erektion) tillsammans med en erektionsring (för att bibehålla erektionen).

Vibrerande penisring

En vibrerande penisring är i förstahand en sexleksak och inte ett sexhjälpmedel. Ringen brukar vara mjuk (ofta i jelly eller silikon). Den vibrerande penisringen har som namnet antyder en liten vibrator fäst vid ringen. Ibland har penisringen även små mjuka knottror för att ytterligare stimulera kvinnans klitoris vid sex. Vibrerande penisringar kan vara en uppskattad sexleksak i parrelationer där kvinnan normalt har svårt att få orgasm genom penetrerande sex. Ringen stimulerar då kvinnans klitoris, samtidigt som mannens penis penetrerar vaginan.

Penisringen som accessoar

Penisringar kan ibland även användas enbart för syns skull och då som ett smycke för penis. Dessa ringar är ofta tillverkade i äkta läder med olikartade utsmyckningar, såsom nitar eller små metallringar.