Dildo 24
Allt om sexleksaker
bild vibratorer

Vibratorer

Sexleksaker som genom vibrationer stimulerar erogena zoner, ofta men inte nödvändigtvis, klitoris.

Fakta om vibratorer

En vibrator kan ha många former och utseenden. Det vanligaste är att en vibrator är formad som en stav eller penis, men det finns vibratorer i alla möjliga och tänkbara former. Det enda alla vibratorer har gemensamt med varandra är egentligen motorn som skapar vibrationerna. Ofta drivs en vibrator av batterier, men det finns även varianter som går på hushållsel. Den mest populära modellen är Rabbit & Pearl.

Ursprungligen var vibratorn ett medicinskt hjälpmedel för att bota hysteri hos kvinnor. De första vibratorerna gick på ångdrift och läkarna använde dem för att massera den hysteriska kvinnans klitoris tills hon uppnådde orgasm. På så vis kunde kvinnan "botas" ifrån, vad man då ansåg vara syndiga och osunda, tankar om sex. Med tiden insåg man att även kvinnor hade en helt naturlig sexualdrift och den smått bisarra behandlingsmetoden med vibratorer avskaffades därför inom sjukvården. Istället gjorde vibratorn entrĂ© i hemmen. En av de första apparaterna som gick på hushållsel var en vibrator. Vibratorerna marknadsfördes då som vanliga massageapparater för stela muskler och leder, men det var aldrig någon tvekan om deras egentliga användningsområde.

Bra att veta om vibratorer

När man införskaffar en vibrator så bör man tänka igenom valet noga innan man slår till. Det finns många olika varianter att välja på och det kan vara svårt att veta vad man gillar om man aldrig har provat någon tidigare. Till skillnad från andra konsumtionsvaror så kan det även vara svårt att hitta tester av vibratorer på Internet. Dessutom så gillar alla olika saker och det går därför inte att välja en vibrator utifrån vad andra tycker om den. Man kan dock ställa sig själv lite frågor som underlättar valet av vibrator.

  • Bör den vara mjuk eller hård?
  • Är ljudnivån viktig?
  • Ska den vara vattentät?
  • Måste den vibrera hårt?
  • Hur stor ska den vara?
  • Ska den vara penetrerande?
  • Ska hastighetsreglagen vara steglös?
  • Ska den vara enkel eller avancerad?
  • Spelar utseendet och färgen roll?
  • Ska den användas själv eller tillsammans med en partner?
När du ställt dig själv de här frågorna och besvarat dem så vet du på ett ungefär vad du är ute efter. Normalt föredrar många kvinnor en mjuk vibrator framför en hård. Jelly och silikon är två mjuka material som lämpar sig bra för sexleksaker och vibratorer. Vibrationerna gör mest nytta mot klitoris och en vibrator behöver därför inte nödvändigtvis vara penetrerande. Därför väljer många en liten klitorisvibrator i mindre storlek. Om det går att reglera hastigheten på vibratorn så är även det ett stort plus, eftersom många bara vill ha lätt stimulans, medan andra kräver mycket hårda vibrationer.